Využití telematiky v oblasti dopravní obsluhy území - Sucharda, Stanislav (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá problematikou využití telematiky pro plánování tras svozu odpadu. Obsahuje teoretický rozbor problematiky a popis vytvořeného programu. Vytvořený program umožňuje plánování tras svozu odpadu. Program aktivně pracuje s mapovým podkladem vybraného regionu, a umožňuje sledovat on-line polohu vozidel při obsluze území. Popis programu zahrnuje implementační algoritmy, popis jednotlivých částí programu, struktur, tříd a funkcí. Z uživatelského hlediska je popsáno ovládání aplikace s příslušnými obrázky a komentáři.
The use of telematics in district transport service
Keywords: Telematics; GPS; digital maps; vehicles cracking; Telematika; GPS; digitální mapy; sledování vozidel