Motivace uživatelů ayahuascy v České republice - Sahula, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2024)
Tématem bakalářské práce je analýza motivací uživatelů ayahuascy v České republice. Cílem práce je zmapovat motivace českých uživatelů ayahuascy, zároveň zjistit, jaká měla její konzumace dopad na život jedinců, a zdali by se dala implementovat do západní medicíny. Práce se opírá o data získaná během rozhovorů s informanty. Teoretickým východiskem jsou koncepty antropologie náboženství a medicínské antropologie.
Motivation of Ayahuasca Users in the Czech Republic
Keywords: ayahuasca; motivace; zkušenost Čechů s ayahuascou; šamanismus; peruánská Amazonie; přechodové rituály; ayahuasca; motivation; Czech experience with ayahuasca; shamanism; Peruvian Amazonia; rites of passage