Historie a současnost Východočeského divadla v Pardubicích - Kynclová, Martina (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá vznikem Východočeského divadla v Pardubicích a jeho činností do roku 1990. Podrobněji pak popisuje jeho činnost od roku 1990 až po současnost. Dále práce rozebírá hospodaření divadla v roce 2007 a uvádí návrh rozpočtu za rok 2008 a představuje uměleckou činnost divadla.
History and today of East-Bohemian Theatre Pardubice
Keywords: East-Bohemian Theatre Pardubice; Culture; theatres; artistic work; budgets; Východočeské divadlo v Pardubicích; Kultura; divadla; umělecká činnost; rozpočty