Kryptosporidioza - Remšíková, Jana (Univerzita Pardubice, 2000)
Práce se zabývá kryptosporidizou, průjmovým onemocněním u telat a lidí. Je zaměřena na protozoálního parazita C. parvum, na jeho biologii, patogenitu, diagnostiku a experimentální léčbu onemocnění.
Cryptosporidiosis
Keywords: kryptosporidioza; Cryptosporidium parvum; oocysty; průjmové onemocnění; střevní infekce; antibiotika; histologie