Sociogram školní třídy - Beránková, Věra (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce se snaží postihnout klima v konkrétní třídě, kde je autorka současně třídní. K zjištění postavení ve skupině byla použita metoda založená na výpovědích členů skupiny - sociometrie.
Keywords: pedagogika; školní třída; osobnost; sociometrie; dotazníkové šetření