Zvyšování výkonu spalovacích motorů přeplňováním - Dorotovič, Peter (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce pojednává o základních možnostech zvýšení výkonu, dále také točivého momentu, jež je odebírán z klikového hřídele spalovacího motoru. Jedná se o metodu přeplňováním a to buď dynamickým, nebo cizím.
Improve power of internal combustion engine
Keywords: výkon; točivý moment; turbodmychadlo; přeplňování; power; torque; turbocharger; supercharging; spalovací motory; combustion engines