Hodnocení hypermolekulární struktury listu na bázi celulózy - Trojan, Radek (Univerzita Pardubice, 2006)
Stanovení hypermolekulárních vlastností a mikrostruktury vzorků byla sledována kinetika navlhání a kinetika absorpce par organických kapalin. Vyhodnocením naměřených hodnot lze získat strukturní a povrchové parametry vzorků jako pórovitost, kompaktnost, velikost středních pórů, adhezní napětí nebo povrchové napětí.
Evaluation hypermolecular structure of sheet on celulose base
Keywords: celulózní materiály; pórovitost; struktura; povrchové vlastnosti