Analýza hospodaření firmy Let, a. s. Kunovice - Borek, Miloslav (Univerzita Pardubice, 1999)
Autor se v práci zabývá analýzou hospodaření společnosti LET a.s. Kunovice. V úvodní části se zmiňuje o historii i současnosti této společnosti. Analytická část zahrnuje rozbor ekonomických parametrů na základě účetních výkazů společnosti. Provedena byla i klasická finanční analýza. V závěrečné části autor rozebírá příčiny krize v leteckém průmyslu, které vedly k současnému stavu ve společnosti LET, a. s. Kunovice a hodnotí strategické možnosti jeho dalšího budoucího vývoje.
The Analysis of managing in the Let, a. s. Kunovice company
Keywords: hospodaření firmy; letectví; ekonomická analýza; Finanční analýza; LET, a.s. Kunovice