Preventivní gynekologická prohlídka u postmenopauzálních žen - Slabá, Monika (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce na téma Preventivní gynekologická prohlídka u postmenopauzálních žen je prací teoreticko-průzkumnou. V teoretické části jsou shrnuty informace o preventivní gynekologické prohlídce, jak o jejím obsahu, tak o vyšetření, která jsou její součástí. Dále je popsána postmenopauza, její příznaky, obtíže s ní spojené, hormonální situace a hormonální léčba. V praktické části bylo formou anonymního dotazníku zjišťováno, zda ženy v postmenopauzálním období dochází na preventivní gynekologické prohlídky a vědí, co je její náplní. Dalším cílem je zjistit znalosti žen o postmenopauzálním období, ve kterém se nacházejí.
The preventive gynecological examination of postmenopausal women
Keywords: preventivní gynekologická prohlídka; ženské pohlavní hormony; postmenopauza; hormonální léčba; preventive gynecological examination; female sex hormones; postmenopause; hormonal treatment