Výživové návyky u zdravotnických pracovníků - Nováková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku výživových návyků u zdravotnických pracovníků. Zabývá se základními složkami výživy a jejich vlivem na lidský organismus. Zaměřuje se také na problematiku zdravotnického povolání a problémy se stravováním v závislosti na směnném provozu. Je zmíněna potravinová pyramida a důležitá nutriční doporučení podle Světové zdravotnické organizace.
Medical staff diet
Keywords: výživa; fyziologie výživy; zdravotní sestry; směnný provoz; potravinová pyramida; výživová doporučení; nutrition; physiology of nutrition; nurses; shifts; food pyramid; nutrition recommendations