Studium antikorozních vlastností organických povlaků na bázi modifikované alkydové pryskyřice obsahujících směsné oxidy se strukturou perovskitu - Nádvorníková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá studiem antikorozní účinnosti nátěrových hmot s obsahem pigmentů perovskitové struktury. Připraveny byly 4 pigmenty o třech různých koncentracích, které byly aplikovány do nátěrové hmoty na bázi alkydové pryskyřice. Nátěrové hmoty byly naneseny na skleněné a ocelové panely a hodnoceny z hlediska fyzikálně - chemických vlastností a antikorozní účinnosti při zrychlených korozních zkouškách.
Study of anticorrosion properties of organic coatings based on modified alkyd resin containing mixed metal oxides of perovskite type
Keywords: pigment; antikorozní pigment; perovskity; organický povlak; anticorrosive pigment; perovskites; organic coating