Aplikace statistických metod v tribotechnické diagnostice - Badžgoň, Petr (Univerzita Pardubice, 2008)
Úvodní část práce se zabývá tribotechnickou diagnostikou a vybranými parametry motorových olejů, které byly sledovány. Dále jsou zde uvedeny metody exploratorní analýzy a analýzy hlavních komponent odhalující vazby a struktury v datech. V následující kapitole je provedena aplikace vícerozměrných statistických metod na zdrojovou matici tribotechnických dat.
Aplication of statistical methods in tribotechnical diagnostics
Keywords: tribotechnická diagnostika; motorové oleje; exploratorní analýza; analýza hlavních komponent; tribotechnical diagnostics; motor oils; exploratory data analysis; principal component analysis