Důvody umísťování dětí do dětských domovů - Šilarová, Iva (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá důvody umísťování dětí do dětských domovů. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení základních pojmů z oblasti rodiny, náhradní rodinné a ústavní péče. Cílem praktické části je zjistit, jaké důvody umísťování dětí se objevují v Dětském domově Dolní Čermná.
Reasons for placing children into children's Homes
Keywords: rodina; ústavní péče; dětský domov; náhradní rodinná péče; family; institutional care; children´s home; foster care