Soužití muslimů s většinovou společností ve Velské Británii - Mansour, Veronika (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá vztahy mezi muslimy a nemuslimskou společností v západní Evropě, především ve Velké Británii. První část práce se zabývá muslimskou menšinou ve státech západní Evropy obecně. Druhá část se věnuje podrobnější analýze vztahů mezi britskou muslimskou menšinou a nemuslimskou většinou.
Coexistence Muslims and a major society in Great Britain
Keywords: muslimové; Velká Británie; integrace do společnosti; multikulturalismus