Vliv kriminogenních faktorů na vybrané druhy trestné činnosti - Kulich, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce si klade za cíl zhodnotit, vazby mezi zvolenými kriminogenními faktory a vybranými druhy trestné činnosti. První část popisuje kriminologii a kriminalitu. V druhé části je věnována pozornost druhům kriminality. Třetí část je věnována korelační analýze mezi vybranými kriminogenními faktory a vybranými druhy kriminality, poté provedení další korelační analýzy mezi kriminogenními faktory a vysokoškolskou vzdělaností. Dle výsledku korelační analýzy jsou provedeny návrhy na zlepšení, které by mohly snižovat kriminalitu.
Influence criminogenic factors on selected types of crimes
Keywords: kriminologie; kriminalita; druhy kriminality; kriminogenní faktory; vysokoškolská vzdělanost; criminology; criminality; types of crimes; criminogenic factors; university education