Využití elektrochemické redukce fosfomolybdenanu při fotometrickém stanovení fosforečnanů - Dobeš, Jiří (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce je věnována technice elektrochemické redukce fosfomolybdenanu a následném spektrofotometrickém stanovení fosforečnanu ve formě fosfomolybdenové modři. Hledal se nejvhodněnší potenciál, vhodný obsah molybdenanu a optimální koncentrace kyseliny, při které by bylo stanovení fosforečnanů nejvhodnější. Nalezený systém byl použit pro analýzu vzorků Coca Coly.
Use of electrochemical reduction of molybdophosphate in photometrical determination of phosphates
Keywords: elektrochemická redukce; fosforečnany; fotometrické metody