Využití hyperbolických navigačních systémů pro přiblížení na přistání letadla - Kučera, Filip (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá možnosti využití hyperbolických navigačních systémů pro navigaci ve fázi přiblížení na přistání letadla. Součástí práce je také popis v současnosti využívaných systémů pro přesné přiblížení na přistání. Výstupem práce je návrh vhodné geometrie hyperbolického systému a také nastínění možností přenosu polohové informace na palubu letadla.
Usage of hyperbolic navigation systems for instrument approach
Keywords: hyperbolic landing system; approach; navigation systems for measuring the difference between ranges; passive radiolocation; hyperbolické přistávací systémy; přistání; rozdílově-dálkoměrné navigační systémy; pasivní radiolokace