Analýza dopravní nehodovosti v regionu dle vybraných hledisek - Lipka, Roman (Univerzita Pardubice, 2015)
Tématem bakalářské práce je analýza nehodovosti v okrese Havlíčkův Brod pomocí nástrojů geografických informačních systémů - GIS. Nejdříve jsou vysvětleny základní pojmy z oblasti nehodovosti a dopravy. V druhé části bude popsána teorie geografických informačních systémů. V poslední třetí části budou s využitím teoretických znalostí zanalyzována dostupná data.
Road traffic accidents analysis in the region by means of selected tools
Keywords: accidents; geographic information systems; data; geodata; analysis; ArcGIS; nehody; geografické informační systémy; analýza