Study on properties of geopolymers for application in transport means - Halas, Olena (Univerzita Pardubice, 2012)
Disertační práce je věnovaná studiu alkalicky aktivovaných materiálů na bázi elektrárenského popílku, zejména možnosti jejich využití jako vysokoteplotních tmelů pro aplikace v dopravní technice. Adheze geopolymerů s kovem nebyla dodnes široce studovaná. Tato práce je zaměřena zejména na vyhledávání optimálního složení tmelu, které by odpovídalo požadavkům na vysokoteplotní tmely a kromě toho aby byly cenově srovnatelné podobnými materiály již existujícími na trhu.
Keywords: Alkalicky aktivované materiály; geopolymery; alkalická aktivace; popílek; tmely; ocel; alkali activated materials; geopolymers; alkali activation; fly ash; sealants; steel