Procedurální bolest v intervenční radiodiagnostice - Valentová, Simona (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá procedurální bolestí během výkonů v intervenční radiodiagnostice. V teoretické části se zabývá bolestí, typy bolestí, charakterem a terapií bolesti. Dále jsou popsána vyšetření v intervenční radiodiagnostice a jejich principy. Průzkumná část obsahuje dotazníkové šetření, které se týká procedurální bolesti při angiografických výkonech.
Procedural pain in interventional radiodiagnostics
Keywords: procedurální bolest; radiologický asistent; angiografie; radiodiagnostika; hodnocení bolesti; procedural pain; radiologic assistant; angiography; radiological procedures; pain assessment