Viktor Fischl: Osobnost česká i izraelská - Veselý, Patrik (Univerzita Pardubice, 2010)
Předmětem mé bakalářské práce je především snaha zmapovat a analyzovat život a dílo českého spisovatele a diplomata Viktora Fischla. Cílem práce bylo věnovat se Fischlově literární tvorbě a podrobně ji kriticky rozebrat na základě komparace s autobiografickými prvky ze života autora. Zvolená literární díla jsou tvořena souborem několika motivických prvků, které v práci rozkrývám a definuji tak díla v kontextu s literárním teoretickým rámcem a analyzuji jejich intertextuální odkazy.
Viktor Fischl: Czech and Israel personality
Keywords: Židé; Holocaust; idyla; Fischl, Viktor; Viktor Fischl; Jews; Holocaust; idyll