Analýza efektů příjmů z obnovitelných zdrojů pro účetní bilanci obce Polom - Nosková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem bakalářské práce je pro vybranou obec analyzovat ekonomický potenciál příjmových položek z obnovitelných zdrojů, které vstupují do účetnictví obce. Práce je rozdělena do pěti kapitol. V prvních dvou kapitolách je popsána základní legislativa a vymezeny pojmy obnovitelných zdrojů. Následující dvě kapitoly se věnují podrobným analýzám energetických potřeb a dostupnosti obnovitelných zdrojů. Poslední kapitola je zaměřena na výsledky analýz a uvádí jejich vliv na účetní bilanci.
Analysis of the effects of income from renewable sources on the balance sheet of the municipality of Polom
Keywords: obnovitelný zdroj; účetní bilance; energetická potřeba; ekonomický potenciál; renewable source; balance sheet; energy need; economic potential