Antropologický pohled na kvalitu života handicapovaných v Litomyšli : an anthropological view - Fryaufová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce podává přehled sociálního vybavení města Litomyšl, zabývá se vztahem společnosti a handicapovaných, změnami ve společnosti po roce 1989 a největšími bariérami ve městě. Součástí práce je též zhodnocení kvality života postižených občanů v Litomyšli, určení zjištěných problémů a navrhovaná řešení.
The quality of life of handicapped people in Litomyšl
Keywords: postižené osoby; mobilita; kvalita života; Litomyšl