Silikony - Bukovská, Lenka (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá strukturou, přípravou, použitím, vlastnostmi a toxikologií silikonů. jedná se i sloučeniny, ve kterých mají křemíkové atomy přes uhlík navázán jeden nebo více organických zbytků. Výrobky ze silikonů jsou stálé při vysoké teplotě, při oxidaci a odolávají povětrnostním podmínkám. Také jsou fyziologicky indiferentní a jejich fyzikální vlastnosti jsou jen málo závislé na teplotě.
Silicones
Keywords: silikony; polydimethylsiloxan; silikonové pryskyřice