Základní toky veřejných finančních prostředků v okrese Jičín - Černá, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka nejprve charakterizuje veřejný rozpočet, tvorbu zdrojů a veřejné výdaje. Dále se zabývá příjmy a výdaji rozpočtu okresního úřadu v Jičíně a okolních obcí. Hodnotí jejich finanční soběstačnost.
Basic public financial flows in district of Jičín
Keywords: okresní úřady; veřejné rozpočty; příjmy; výdaje; veřejná správa