Stanovení vybraných složek medovin metodou kapalinové chromatografie - Kalvachová, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato diplomová práce se v první části zaměřuje na technologický postup výroby medovin. Dále popisuje složení medu a medovin a možnosti analýzy. Ve druhé části je popsáno stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu, fruktosy, glukosy a organických kyselin.
The determination of the selected components of meads using liquid chromatography
Keywords: Mead; liquid chromatography; 5-hydroxymethylfurfural; fructose; Glucose; organic acids; medovina; kapalinová chromatografie; 5-hydroxymethylfurfural; fruktosa; glukosa; organické kyseliny