Kancionál Jana Josefa Božana, významné dílo české barokní kultury - Rybáková, Anna (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce je zaměřena na významné dílo české barokní kultury, na kancionál Jana Josefa Božana Slavíček rajský. Věnuje se českojazyčné písňové tvorbě 17. a počátku 18. století, charakterizuje fenomén a typologii kancionálu obecně, pozornost obrací na barokní knižní vazby, jejich typy a materiály. Závěr práce patří kodikologickému popisu konkrétního exempláře vydaného kulturním mecenášem Františkem Antonínem Šporkem.
Keywords: knižní vazby; kancionály; kodikologie; Typologie; typografie; Špork, František Antonín