Psychohygiena v životě vysokoškolských studentů Fakulty filozofické Univerzity Pardubice - Hnátková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá tématem duševní hygieny u vysokoškolských studentů - přesněji studentů Fakulty filozofické Univerzity Pardubice. Teoretická část popisuje historický vývoj této vědní disciplíny, sděluje její současné pojetí a odkrývá její obsah. Dále se zabývá problematikou stresu nebo time managementu, který spadá do kapitoly o sebeřízení jedince. V teoretické části také najdeme zmínku o životním stylu, psychické zátěži a podobně. Praktická část této bakalářské práce pomocí dotazníku zkoumá, zda vysokoškolští studenti Fakulty filozofické Univerzity Pardubice znají a vědí, co znamená pojem psychohygiena.
Mental hygiene in the life of university students at the Faculty of Philosophy, University of Pardubice
Keywords: duševní hygiena; vysokoškolští studenti; Fakulta filozofická; Univerzita Pardubice; stres; sebeřízení; životní styl; mental hygiene; university students; Faculty of Philosophy; University of Pardubice; stress; self-esteem; lifestyle