Teorie a praxe regionální politiky v Evropské unii a České republice - Ducháček, Stanislav (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá problematikou teorie a praxe regionální politiky v EU a v ČR. Autor pojednává o vlivu základních ekonomických přístupů na pojetí regionálního rozvoje, klasifikaci základních teorií regionálního vývoje a věnuje se také současnému pojetí regionální politiky v EU a u nás.
Theory and practise of regional policy in the European union and the Czech Republic
Keywords: Evropská Unie; Regionální politika; Regionální rozvoj; strukturální politika; Strukturální fondy; Euroregiony; Česká Republika