Řídící jednotka startovacího zařízení pro Bikros - Merta, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Úkolem této práce je sestavit startovací zařízení pro bikros, které bude schopné ovládat startovací rampu pro bikros. Seznámit se s problematikou mikrokontrolérů a za pomoci mikrokontrolérů ovládat pneumatický píst. Teoretická část bude obsahovat přehled možností použitých komponent pro startovací zařízení, metoda použití vzduchové brzdy, metoda zapojení pneumatického pístu, metody zapojení I/O portů. Praktická část bude obsahovat návrh zapojení I/O portů pro řízení startovacího zařízení realizované na mikrokontroléru. Řídící jednotka bude ovládána dvěma tlačítky, která vykonají danou obsluhu.
Bicross starting device remote unit
Keywords: bicross; microcontroller; ATmega32; starting gate; electromagnetic switchboard; pneumatic piston; bikros; mikrokontrolér; startovací rampa; elektromagnetický rozvaděč; pneumatický píst