Historie Státního okresního archivu Hradec Králové od jeho počátků do současnosti - Stehlíková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce s názvem "Historie Státního okresního archivu Hradec Králové" od jeho počátků do současnosti je zaměřena na obecnou historii archivu. I když se práce především zaobírá historií této instituce, v začátku se objevuje i stručná historie města Hradce Králové. Další kapitoly jsou věnovány osobnostem města a poté se již dostaneme přímo k samotné historii Státního okresního archivu Hradec Králové.
The History of the State District Archive in Hradec Králové since its Foundation
Keywords: archivy; města; depozitáře; archives; cities; depositories