Hodnocení použitelnosti webových GIS aplikací založené na modelu - Habrman, Jakub (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zaměřuje na problematiku hodnocení použitelnosti webových GIS aplikací založeného na modelu. V první části této práce jsou vysvětleny základní pojmy úzce spjaté s oborem geografických informačních systémů a jejich typem pro webové prostředí, použitelnosti a testování na základě modelu. V následující části je realizováno uživatelské testování, které slouží pro porovnání s aplikací hodnocení použitelnosti založeného na modelu. V samotném závěru práce je uvedeno porovnání těchto dvou metod pro hodnocení použitelnosti.
Usability evaluation of Web GIS applications based on model
Keywords: použitelnost; hodnocení použitelnosti; web GIS; uživatelské testování; model; NGOMSL; usability; usability evaluation; web GIS; user testing; model; NGOMSL