Dopravní nehody na železničních přejezdech - Macháček, Radek (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zaměřuje na opatření vedoucí ke zvýšení bezpečnosti na železničních přejezdech v České republice. Zabývá se dopravními nehodami na železničních přejezdech a legislativou, která se k ní vztahuje. Analyzuje faktory ovlivňujících bezpečnost provozu a navrhuje opatření vedoucí ke snížení počtu dopravních nehod.
Collisions at railway crossings
Keywords: dopravní nehody; železniční přejezdy; přejezdová zabezpečovací zařízení; pozemní komunikace; dráhy; collisions; railway crossings; safety devices; road; railways