Spokojenost pacientek s hyperaktivním měchýřem tři roky po zahájení léčby - Procházková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomová práce je na téma Spokojenost pacientek s hyperaktivním měchýřem tři roky po zahájení léčby. Diplomová práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na anatomii, fyziologii a inervaci dolních močových cest. Dále popisuje hyperaktivní močový měchýř definici, etiologii, klinický obraz, diagnostiku a léčbu. Závěr teoretické části je zaměřen na kvalitu života žen s tímto onemocněním. Výzkumná část se zabývá hodnocením výsledků dotazníkového šetření. Tyto výsledky jsou zpracovány do tabulek a grafů s doplňujícími komentáři.
Satisfaction of Female Patients with Overactive Bladder Three Years after Beginning of the Treatment
Keywords: hyperaktivní močový měchýř; spokojenost; kvalita života; diagnostika; terapie; overactive bladder; satisfaction; quality of life; diagnostics; therapy