Souvislost rozvoje autoimunity s primární imunodeficiencí - Heřmánková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na poruchy imunitního systému, konkrétně na autoimunitu a primární imunodeficience, a popisuje tak fyziologické a patologické mechanismy imunitního systému. Práce se snaží hledat souvislosti rozvoje autoimunitního onemocnění s následným rozvojem primárních imunodeficitů. Za tyto souvislosti jsou zodpovědné geny, které jsou v práci blíže specifikovány v souvislosti s revmatoidní artritidou.
Relationship between the development of autoimmunity and primary immunodeficiency
Keywords: autoimunita; primární imunodeficience; revmatoidní artritida; autoimunitní onemocnění; imunitní systém; autoimmunity; primary immunodeficiency; rheumatoid arthritis; autoimmune diseases; immune system