Analýza ekonomických důsledků pandemie Covid-19 na podniky cestovního ruchu v České republice - Bedleková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu dopadů pandemie covid-19 na příjezdový a výjezdový cestovní ruch. První část je věnována základnímu popisu pandemie a restrikcím, které omezily cestovní ruch. Následně je práce zaměřena na analýzu vlivu pandemie na příjezdový a výjezdový cestovní ruch a s tím související kvantifikaci na základě ročních a čtvrtletních časových řad. Další část analyzuje důsledky pandemie na platební bilanci cestovního ruchu a na opatření na podporu ekonomiky. Na základě provedené analýzy časových řad byly kvantifikovány důsledky pandemie na vybrané podniky cestovního ruchu.
Analysis of the economic consequences of the Covid-19 pandemic on tourism enterprises in the Czech Republic
Keywords: Covid-19; domácí cestovní ruch; výjezdový cestovní ruch; platební bilance; časové řady; Covid-19; domestic tourism; outbound tourism; balance of payments; time series