Komparace kryptoměn a akcií - Korenková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato práce je zaměřena na komparaci vybraných kryptoměn a akcií za určitá období. Nejdříve jsou uvedena teoretická východiska a charakteristika vybraných investic. V další části následuje komparace a analýza za pomoci modelových příkladů.
Comparison of cryptocurrencies and stocks
Keywords: akcie; kryptoměny; investice; výnos; riziko; stocks; cryptocurrencies; investments; profit; risk