Sídliště bylanské kultury v Tuřanech - Volná, Petra (Univerzita Pardubice, 2017)
Základem této práce je zpracování a vyhodnocení archeologického materiálu ze čtyř objektů příslušné bylanskému sídlišti v Tuřanech, které bylo zkoumáno záchranným archeologickým výzkumem v roce 2010 v Tuřanech, k. ú. Byseň, okr. Kladno. Archeologický materiál z naleziště byl zpracován, chronologicky zařazen a srovnán s nálezy z jiných bylanských sídlišť.
The Settlement of Bylany Culture in Tuřany
Keywords: Tuřany; bylanská kultura; polozemnice; keramika; Tuřany; Bylany culture; pithouse; pottery