Manažerské kompetence jako základní předpoklady pro výkon funkce manažera - Buchtová, Martina (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou kompetencí manažera. Zaměřuje se na osobnost manažera, jeho funkce a role v podniku či předpoklady pro jeho práci. S tím úzce souvisí jeho kompetence v organizaci, komunikace s podřízenými a vznikající možné konflikty či problémy samotného manažera. Druhá část práce je věnována dotazníkovému šetření, jehož cílem bylo zjistit, jaké kompetence jsou pro manažery nejdůležitější a co považují za základ úspěchu své práce.
Managerial competencies as basic prerequisites for the performance of a manager function
Keywords: manažeři; kompetence manažera; komunikace; syndrom vyhoření; managers; manager competency; communication; burnout syndrome