Investiční rozhodování - Novotná, Kristina (Univerzita Pardubice, 2010)
Hlavním tématem této bakalářské práce jsou investice. Konkrétněji jsou zmíněné druhy investic a investiční činnost, metody zjišťování efektivnosti, výběr z více investičních akcí a způsoby, jak je možné investice financovat. Teoretické poznatky jsou pak aplikovány na praktický příklad výpočtu ekonomické efektivnosti investice do solární elektrárny. Dále jsou zde zmíněné zákonné postupy při realizování takovéto investice. V závěru je provedeno posouzení, jaká z možností financování projektu, bude pro podnik výhodnější.
Investment decision
Keywords: Investice; metody hodnocení efektivnosti investic; investiční možnosti; Dlouhodobý majetek; financování; Investments; methods of evaluating the effectiveness of investments; investment options; fixed assets; Financing