Řízení přenosu výkonu - Koreis, Josef; Mazánek, Jan (Univerzita Pardubice, 1998)
Článek pojednává o možnostech řízení přenosu výkonu a řízení zatížení hnacího motoru pomocí regulačního převodového systému elektrického, hydraulického, nebo mechanického ( třecím variátorem). Jsou naznačeny možnosti optimalizace řízení podle kriteria minimální měrné spotřeby paliva.
Load control of driving motor by regulated transnission
Regelung der Leistungsübertragung