Návrh zabezpečení počítačové sítě a služeb operačního systému - Helvich, Jiří (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a implementací zabezpečené počítačové sítě a služeb operačního systému ve firemním prostředí. Návrh řešení je vytvořen pro účely malé až střední firmy. V práci je provedena analýza současného stavu firmy s cílem navrhnout bezpečné prostředí pro provoz počítačové sítě a informačního systému. V textu jsou popsány druhy, životní cykly a metodiky vývojů informačních systémů. Práce obsahuje popis bezpečnostní a provozní dokumentace, včetně právních a technických norem.
Proposal of Computer Network Security and Operating System Services
Keywords: bezpečnost; LAN; operační systém; router; server; vývoj IS; security; LAN; operating system; router; server; IS development