Analýza vzorků životního prostředí pomocí ETV-o-TOF ICP MS - Navrátil, Michal (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá ověřením možností ETV-o-TOF-ICP-MS při analýze vybraných analytů v modelových roztocích a referenčních materiálech environmentálního charakteru. Jsou sledovány výkonnostní parametry ETV-o-TOF-ICP-MS a porovnány s parametry získanými o-TOF-ICP-MS analýzou s klasickým vnášením vzorků. Metoda je validována analýzou certifikovaných referenčních materiálů.
Analysis Environmental Samples by ETV-o-TOF-ICP-MS
Keywords: elektrotermické vypařování; hmotnostní spektrometrie s ionizací v indukčně vázaném plazmatu průtokovým analyzátorem; analýza životního prostředí; o-TOF-ICP-MS; ETV-o-TOF-ICP-MS; environmental analysis