Výpočet spolehlivosti a návrh rekonstrukce provozovaného ocelového mostu o 4 polích s ocelovou konstrukcí - Plšek, Martin (Univerzita Pardubice, 2000)
Práce obsahuje zhodnocení stavu a stanovení provozní zatížitelnosti ocelového železniční mostu na základě spolehlivostního přístupu. Konstrukce je modelována a počítána pomocí progemu IDA NEXIS, založeného na metodě konečných prvků.
Keywords: mostní stavitelství; mosty; spolehlivost; zatížitelnost; ocelové konstrukce; modely; železniční stavby