Studium fosfátových skel barnatých modifikovaných oxidem wolframovým - Pospíšilová, Monika (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce je věnována studiu fosfátových skel barnatých modifikovaných oxidem wolframovým v kompoziční řadě (50-x)BaO-xWO3-50P2O5 kde x = 0-50 mol. %. V teoretické části byla pozornost věnována zejména rešerši týkající se fosfátových skel a chováním oxidu wolframového v nich.
Study of barium phosphate glasses modified by tungsten oxide
Keywords: fosfátová skla; oxid wolframový; termické vlastnosti; struktura skel; phosphate glasses; tungsten oxide; thermal properties; structure of glasses