Kvalita péče a etické aspekty v čekárnách zdravotnického zařízení - Skubýová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce je zaměřena na spokojenost pacientů s čekárnami zdravotnického zařízení a také se zabývá dodržováním etických aspektů. Teoretická část se věnuje problematice dnešních čekáren a vymezuje etické aspekty v čekárnách zdravotnických zařízení. Výzkumná část zjišťuje aktuální spokojenost pacientů s vybavením, provozem a etickými aspekty v čekárnách ve vybraném zdravotnickém zařízení. Dále pomocí nezúčastněného pozorování sleduje dodržování etických aspektů v čekárnách.
Quality of care and ethical aspects in waiting rooms in medical facility
Keywords: čekárny; spokojenost; etické aspekty; prostředí čekárny; waiting rooms; satisfaction; ethical aspects; waiting room environment