Zebezpečení motocyklů proti krádeži - Minařík, Štěpán (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce je věnována problematice rostoucího množství odcizených motocyklů v České republice a analýze statistiky krádeží Dopravní policie ČR. Další část práce se již zaměřuje na samotné zabezpečovací prvky a systémy, kterými lze krádežím přecházet. O veškerých produktech je zde ucelený přehled, týkající se funkčnosti, využití a především míry zabezpečení motocyklu. Obsahem je i tabulka porovnání mechanických a elektronických systémů a také průzkum ekonomické výhodnosti pro různé věkové a majetkové skupiny motorkářů.
Security of motorcycles against theft
Keywords: zabezpečení; motocykly; systémy; zařízení; krádeže; zámky; security; motorcycle; systems; devices; theft; lock