Využití ochranných pomůcek v intenzivní péči: Standardy péče a správná technika převazu operační rány - Horváth, Matouš (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou dodržování doporučených postupů při převazu operačních ran nelékařským zdravotnickým personálem na jednotkách intenzivní péče. V teoretické části práce jsou popsány osobní ochranné pracovní prostředky (OOPP) využívané v intenzivní péči, dále infekce spojené se zdravotní péčí a standardy ošetřovatelské péče při převazu operační rány. Výzkumná část využívá kvantitativní výzkum, metodou skrytého pozorování ke zhodnocení cíle, zda nelékařský zdravotnický personál (NLZP), pracující na jednotkách intenzivní péče, dodržuje správnou techniku převazu operační rány.
Use of Protective Equipment in Intensive Care: Standards of Care and Proper Surgical Wound Dressing Technique
Keywords: standardy ošetřovatelské péče; kvalita ošetřovatelské péče; převaz operační rány; nelékařský zdravotnický personál; Standards of nursing care; quality of nursing care; dressing of surgical wounds; non-medical healthcare personnel