Analýza variací dopravního proudu na vybraných úsecích komunikační sítě města Pardubice jako podklad pro navrhování dopravních staveb - Šťastný, Daniel (Univerzita Pardubice, 2022)
Předmětem této bakalářské práce spočívá ve vyhodnocení dat, která jsou měřena v městském prostředí Pardubic pomocí kamer umístěných na vybraných úsecích komunikační sítě Pardubic. Tyto data jsou podrobena analýzám a následným vytvořením metodiky, která by vedla k jejich zatříděním na základě určitých vysledovaných aspektů. Důležitým prvkem bude ve stanovení přepočtových koeficientů a doporučení pro dopravní inženýry a případné srovnání se stávající metodikou.
Analysis of traffic flow variations on selected sections of the communication network of the city of Pardubice as a basis for designing traffic structures
Keywords: dopravní inženýrství; dopravní průzkum; pozemní komunikace; dopravní proud; intenzita dopravy; variace dopravy; přepočtový koeficient dopravy; traffic engineering; traffic survey; roads; traffic flow; traffic intensity; traffic variation; traffic conversion factor