Drogová závislost - ekonomické a sociální souvislosti - Plzáková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce pojednává o současném celospolečenském globálním problému – drogové závislosti v České republice. Analyzuje nelegální trh a nabídku drog na české drogové scéně. V práci se prolínají sociální aspekty, které vedou k užívání drog nebo jsou jeho následkem. Bakalářská práce si klade za cíl obecně popsat vztah mezi závislostí a vlivem na ekonomiku.
Drug addiction - economic and social context
Keywords: globální problémy; drogová závislost; Drogy; černý trh; nelegální ekonomika; praní špinavých peněz; organizované zločiny; Kriminalita; protidrogová politika